Softshellová bunda – nový fotonávod a střih mamas

Mám radost, že Vám můžu představit další z řady mamas návodů, o který jste si opakovaně psaly- Dětská Softshellová budna s kapucí. Chtěly jste bundičku i ve větších velikostech, než byla ta původní a s kapucí, takže tady je. V jedenácti velikostech od 80 až po 140. Pro děti ve věku cca 1 rok až 9 let.

softshellova-budna_f

Střih je s raglánovými rukávy, aby se bundička dobře šila. Přední díl je rozdělen, abychom mohli pěkně kombinovat barvy a bundička vypadala profi a taky abychom do předního dílu mohly všít kapsy. Má stahovatelnou kapuci i spodní lem, takže nikam nebude foukat. Rukávy jsou opatřeny páskem na stažení se suchým zipem, ale můžete je nahradit gumkou v tunýlku nebo nápletem.

Vyřádit se můžete také s různými aplikacemi a nažehlovačkami. Já jsem použila reflexní nažehlovačku krokodýla, koupenou spolu se softem v obchůdku unuodesign a jsem z nich nadšená. A hlavně děti jsou z nich nadšené. 🙂

Věřím, že se při šití bundičky vyřádíte a užijete si ten úžasný pocit na konci cesty, kdy budete v ruce držet vlastnoručně ušitou bundu a řeknete si nahlas: „Jsme fakt dobrá!“, protože každý, kdo to zvládne, si to zaslouží!

Krásné dny a šijte s námi, ať můžete šít doma sami.

Bára


bunda-softshellova_p

Bára & Dáša_mamas
Zakladatelky projektu Šijte s námi. Svým tvořením, psaním podrobných návodů a sdílením zkušeností motivuje ostatní ženy a dodává jím odvahu pustit se do věcí, o kterých neměly tušení, že by je mohly zvládnou.
Komentáře
  1. Šárka napsal:

    Dobrý den, chtěla bych si ušít bundu. Jak by šel tento střih na bundu upravit na dámskou bundu? Děkuji Šárka

    • Bára (mamas) napsal:

      Šári, musela byste si celý střih zvětšit. Mrknout na tabulku velikostí, jaké údaje jsou pro největší velikost, změřit sebe a zjistit, kolik je potřeba přidat. Pak to rovnoměrně rozložit do všech dílů a podle potřeby přidat na délku. Někdo zvětšuje (zmenšuje) střihy i změnou měřítka při tisku, ale to netuším, kolik by se mělo nastavit a jestli by se to vešlo pak na papír. 🙂 Ať se povede, jestli se do toho dáte. Bára

  2. Monika napsal:

    Super návod 🙂 Už pomalu po večerech šiju, a snad to zvládnu, jen bych ráda do rukávu ještě přidala náplety, ale chtěla bych je udělat ne jako prodloužení rukávu, ale tak, aby šly zevnitř ven, jestli mi rozumíte. Ale nevím jak na to? Poradíte?

    Děkuji.
    Monika.

    • mamas napsal:

      Moni, popravdě nevím, jak to jednoduše popsat.:-) Navíc existuje určitě více metod. Ta nejjednodušší… K délce rukávu přidáte cca 2 cm, sešijete rukáv, sešijete si náplet do kroužku (tak jak se zakončují třeba nohavice v návodu u tepláčků), na konce rukávu se našije náplet (nasune se na lícovou stranu a přišijí hrany) a pak se rukáv i s nápletem vsune zpět do rukávu o ty 2 cm + cca 2 cm co byly na založení rukávu, tedy od cca 4 cm a prošije se to těsně u nápletu. Ten se pak vysune ven a částečně je v rukávu. Může se náplet zasunout i více, ale blbě se to pak prošívá (rukáv je úzký, atd.) Můžete to zkusit i nastavením rukávu i s nápletem. Zkuste google… jak všít náplet do rukávu. Určitě něco vyjede.:-) Bára

  3. Martina napsal:

    Dobry den, koupila jsem si vas strih a ted resim, zda nu nebylo lepsi bundi jeste vyteplit. Sla by do strihu zakomponovat podsivka? Aby byla i do vetsi zimy…Predem dijy za odpoved. Martina

    • mamas napsal:

      Dobrý den Martino, podšívka by samozřejmě šla. Z nějakého fleecu nebo z proševu. Ve střihu, ale není střih na podšívku předního a zadního dílu, který byste samozřejmě nemusela dělat z více částí, tak buď byste si zvládla střih udělat slepením dílu, anebo byste střihla podšívku až podle sešitého předního a zadního dílu. Ušila byste si jakoby ještě jednu bundičku ze zateplení a její okraje byste vsunula pod spodní okraj bundy při začišťování, pod zip, pod začištění rukávů. U krku byste podšívku kapuce mohla přišít k podšívce bundy. Nebylo by to profi řešení, protože tam se všívá zip mezi podšívku a horní vrstvu, ale bundičku by to určitě zateplilo. Lépe to popsat asi nedokážu, vydalo by to na celý návod, ale ten teď v plánu tedy není.:-) Tak ať se Vám dílo podaří. Pěkný dne, Bára

      • Martina napsal:

        Moc dekuju. Jeste to zvazim. 🙂 jinak navod je super, opravdu srozumitelny.

        • Lucie napsal:

          Dobry den 😉 Mam na Vas takovou prosbu o radu. Mam trochu buclatejsiho kluka, a siju mu o cislo vetsi velikost, aby se vesel. Ale, ani tak mu bundu u krku nedopnu. Pres bricho to jeste ujde. Poradite mi prosim, jestli je mozne si strih rozsirit? A jak?
          Mam vizi, ze bych zadovy dil rozsirila o 5cm a oba predni dily o 3cm, a dle toho nejak protahla spodek kapuce, ale ta je nam hrozne velka i tak.. siju ji potreti, a nechce se mi to vzdat. Prece to neni takovej cvalik, aby nestacila mala uprava :- D Dekuji moc za info, radu, cokoliv!

          • Bára (mamas) napsal:

            Dobrý den, Lucko. Díly je možné rozšířit, ale v návaznosti na to je pak potřeba upravit navazující díly, tu kapuci, rukávy atd. Já být vámi, tak bych asi sáhla po ještě větší velikosti a raději zkracovala délku rukávu a bundy. Budete pak mít jistotu, že díly na sebe budou pasovat. Změřte synovi obvod hrudníku a pas a vyberte velikost dle tabulky velikostí, to by pak mělo sedět. Pokud by se vám zdály rukávy na koncích nebo bunda na spodním okraji moc široký, to už lehce zaberete a zúžíte.
            Pokud je moc velká kapuce, můžete si snížit její výšku nebo ji zabrat i zepředu, ať není tak hluboká. Necháte spodní okraj, ať pasuje do průkrčníku a s tím horním tvarem můžete pracovat. Nebude vám pak pasovat ten středový pruh, ale ten pak po našití podle potřeby zastřihnete.
            Tak ať se bundička povede a pasuje.:-)
            Pěkný den, Bára

  4. Martina napsal:

    Dobry, tak uz mam take vas strih. ☺ Nakoupila jsem zimni soft z unuodesign, ale ted resim, jestli neudelat radeji podsivku? Slo by to skloubit s vasim strihem? Diky martina

  5. Adéla napsal:

    Ta vypadá nádherně, tu určitě budu muset ušít, už se těším, až přijde šicí období. Soft mám doma nasyslený.
    Barčo, jak se ti nažehlují ty nažehlovažky od unuo? Já jsem dostala nějaké z jiného zdroje a byl to boj vychytat správnou teplotu, něco se mi pak při praní odlouplo.

    • mamas napsal:

      Díky Adél, však máš u nás návod schovaný, tak pak dej vědět. 🙂 Tyhle šly skvěle. Trochu jsem se toho bála, byla to premiéra, ale šlo to bez problémů. Zvolila jsem teplotu, aby se mi nepřismahl soft a přes pečící papír chvilku podržela a zatím drží. Ale pračkou ještě neprošly. 🙂 Bára

  6. eva napsal:

    Holky, moc děkuji. Včera jsem se ptala, zda nebude bunda. A dneska, už ji mam zaplacenou, a hlavně za 5 minut byla v poště 🙂 prostě SUPER.
    už jen najít čas to ušít 🙂 moc děkuji eva

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů

  • Střihy a návody v e-shopu
  • Rubriky
  • Co nás baví…

    Učit vás nové věci:

    průvodce švydlenky začátečnice

    Látky nás baví nakupovat tady:

    mamtex.cz

  • Nejnovější komentáře
  • Nejnovější příspěvky
  • Archivy
  • Jsme na facebooku
  • KDE RÁDY NAKUPUJEME!

    Vše z galanterie tady:

    Stoklasa


    A když se nám nechce šít :-), tak tady:

    Tchibo

  • Kde utrácíme, protože si nemůžeme pomoct :-)

    Za galanterii tady:


    Za pěkné věci tady:

  • Inspirace, co je potřeba dětem ušít je třeba tady: :-)