Mamas výbavička

Každá maminka s láskou chystá vše pro své očekávané miminko a maminka švadlenka chce navíc výbavičku doplnit i o šité kousky. Osobně jsem měla ve druhém těhotenství spoustu plánů a doba mateřské dovolené před narozením Šimona měla být plná šití a tvoření pro miminko. Vycházela jsem ze zkušeností s prvorozenou Vandou, ale realita je úplně jiná. Šimon je úplně jiné miminko jak povahově, tak i svou velikostí. Když malého oblékám, tak mě hřeje u srdce, že na některém oblečení má nášivky mamas. Tím, že naše střihy zkoušíme na dětech nebo na sobě, máme doma vždy několik zkušebních verzí. Můj současný „nekonečný“ projekt je dětské body. U střihu a šití jsem prošla několika fázemi, abych nakonec zjistila, že křížení na ramenech je nejlepší pro oblékání, že dva cvočky na zapínání stačí a pro látkové pleny je potřeba body prodloužit. Na to vše a další informace jako možnosti zakončení úpletů se můžete těšit ve finální verzi dětského body, které připravujeme. Dnes to tedy není přímo nový návod, ale přehled, co můžete pro své miminko vytvořit podle našich návodů z e-shopu nebo zdarma.

Vše potřebné pro látkové pleny najdete v našem e-booku Přebalujeme. Jeho součástí je také návod a střih na svrchní kalhotky, bez kterých se látkovky neobejdou, samozřejmě v několika velikostech, od narození po nočník.

Jablíčka k nakousnutí. Ze zbytků úpletu po ušití body může mít miminko lehkou čepičku. Čepička může mít ohrnutý lem a přizpůsobovat se velikosti hlavičky. Švy jsou na boku, tak netlačí při ležení na zádech.

Soupravička z kojeneckého plyše sluší každému miminku. Materiál je příjemný a díky patentům z úpletu můžete upravovat velikost. Naše soupravička je dárkem od Barči a je skvělá.

Na cesty mám po ruce plenkovník a dudlíkovník. Plenkovník s mnoha dalšími návody najdete v e-booku Přebalujme. Dudlíkovník je pyramidové pouzdro uzavíratelné na zip, který můžete zavěsit na autosedačku, kočárek či tašku.

Rychlozavinovačka je skvělá věc a v prvních měsících jsme ji neustále využívali. V článku zde najdete postup krok za krokem. Zavinovačka může být hezkým dárkem pro nastávající maminku.

V chladnějším období jak do kočárku, tak do autosedačky používám zavinovačku klokánek s kapsičkou na nohy a kapuckou.

Na podzim a jaro do hlubokého kočárku jsem také ušila fusak na dva zipy a gumičkou kolem hlavičky pro stažení. Fusak může také sloužit pro malá miminka jako vložka do zimního fusaku. To však my už nevyužijeme, protože jsme moc velicí :o). Návod a střih na fusak je ve zpracování.

A co vy a vaše výbavička pro miminko? Budeme se těšit na vaše fotky a komentáře v naší nové galerii.

Hezké, i když už krátké podzimní dny přeje

Dáša

Dáša (mamas)
Spoluzakladatelka projektu Šijte s námi. Žena, která si jde za svými sny. Máma dvou báječných dětí, partnerka skvělého muže. Spolu s Bárou svým tvořením, psaním podrobných návodů a sdílením zkušeností motivuje ostatní ženy a dodává jím odvahu pustit se do věcí, o kterých neměly tušení, že by je mohly zvládnou.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů

  • Střihy a návody v e-shopu
  • Rubriky
  • Co nás baví…

    Učit vás nové věci:

    průvodce švydlenky začátečnice

    Látky nás baví nakupovat tady:

    mamtex.cz

  • Nejnovější komentáře
  • Nejnovější příspěvky
  • Archivy
  • Jsme na facebooku
  • KDE RÁDY NAKUPUJEME!

    Vše z galanterie tady:

    Stoklasa


    A když se nám nechce šít :-), tak tady:

    Tchibo

  • Kde utrácíme, protože si nemůžeme pomoct :-)

    Za galanterii tady:


    Za pěkné věci tady:

  • Inspirace, co je potřeba dětem ušít je třeba tady: :-)