Toby, čepice a nákrčník

Tento článek navazuje na článek o kabátku Toby z minulého týdne. Pokud by totiž nebyl kabátek, nebyl by ani set – čepice a nákrčník. Byl to náš společný říjnový mamas víkend. Byl plný akcí a práce :o). V pátek nás čekal průvod s lampióny, nečekaná oslava narozenin, já se zaregistrovala na facebook, Barča ušila kabátek pro Šimona. K tomu jsme zvládly i zdravotní procházky, pokec o všem možném a péči o naše dítka. No čas využitý na maximum. Se spánkem to bylo horší :o(.

A mezi všemi tématy, opět vyplavalo naše oblíbené – množství objednávání materiálu! A proč? Na stole ležela hromádka odstřižků modré svetroviny. Barča povídá, “To je vše co mi zbylo, vyšlo to jen tak, tak!“ já jsem hromádku probrala a opravdu moc toho nebylo. Nudlové cancoury vyhodila. Nechala jsem jen pruhy na dvě čelenky. „Tak já si to vezmu a ušiju čepici. Máš ještě ten pruhovaný úplet? Nějak to nakombinuju.“ „ Jo, toho je hodně.“

Doma mě napadla myšlenka zkombinovat dva střihy na čepičky, které najdete na našem blogu. Obě jsou úpletové. První pro větší děti, druhá pro miminka. Z důvodu nedostatku svetroviny bylo jasné, že z té bude lem. Chtěla jsem, aby byl lem dvojitý svetrovina i úplet. Aby čepička byla přechodová mezi podzimem a zimou. Hřejivý pás lemu na čelo a uši a tenčí materiál na hlavě. Další požadavek byl, aby vnitřek lemu vypadal hezky – nebyly tam vidět švy.

Upravila jsem střihy a střihla. Už jak jsem to střihla, věděla jsem, že je ve velikosti chyba. No co, nebude pro Šimona, ale pro Vandu. A ona je i pro Vandu, ale i pro mamku nebo jak se později ukázalo i taťku.

Ach, no co, tak druhý pokus. Ten už vyšel krásně. Jen mi vzal materiál na nákrčník. Ten jsem původně také chtěla ze svetroviny, ale když ta nebyla, byl úplet. Šimon nemá rád věci přes hlavu, proto jsem nákrčník ušila stejně jako slintáčky, jen v kombinaci úpletu a fleece. A zapínání je na suchý zip, aby měl ještě vůli povolit nebo utáhnout podle počasí.

Čepici i nákrčník si můžete ušít podle střihů, které jsou na našich stránkách. Pokud chcete střih upravený a s postupem krok za krokem, nejdete ho v našem e-shopu v setu s kabátkem.

Vše jsme důkladně otestovali na podzimních prázdninách v Mariánských Lázních. Hřejivá svetrovina předčila mé očekávání. Šimon měl stále teploučké ruce, pokud seděl v kočárku, přetáhla jsem mu delší rukávy přes ruce a také bylo teplo. Čepici si nechal venku na hlavě vždy po celou dobu. (Pokud je mu teplo a má zpocené vlásky, vždy sundává.)

A největší pochvalu (i když na můj účet) jsem dostala od našeho taťky, který si přisvojil naší „velkou“ čepici. Na oplátku se nechal fotit :o). Pro doplnění, Vanda má čepici z UV úpletu, která na denním světle mění barvu. Tato čepice je šitá podle klasického střihu na mamas čepice zde.

A víte, kdo zůstal bez čepice? No ten kdo doma nabalil jen tři a říkal, že bude chladno!

Krásný podzim a dostatek čepic!

Dáša

Dáša (mamas)
Spoluzakladatelka projektu Šijte s námi. Žena, která si jde za svými sny. Máma dvou báječných dětí, partnerka skvělého muže. Spolu s Bárou svým tvořením, psaním podrobných návodů a sdílením zkušeností motivuje ostatní ženy a dodává jím odvahu pustit se do věcí, o kterých neměly tušení, že by je mohly zvládnou.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů

  • Střihy a návody v e-shopu
  • Rubriky
  • Co nás baví…

    Učit vás nové věci:

    průvodce švydlenky začátečnice

    Látky nás baví nakupovat tady:

    mamtex.cz

  • Nejnovější komentáře
  • Nejnovější příspěvky
  • Archivy
  • Jsme na facebooku
  • KDE RÁDY NAKUPUJEME!

    Vše z galanterie tady:

    Stoklasa


    A když se nám nechce šít :-), tak tady:

    Tchibo

  • Kde utrácíme, protože si nemůžeme pomoct :-)

    Za galanterii tady:


    Za pěkné věci tady:

  • Inspirace, co je potřeba dětem ušít je třeba tady: :-)