Nový střih a fotonávod – soft kalhoty EASY

Když jsem koncem loňského roku vytvářela střih na úzké tepláky, bylo nutné vytvořit k těmto podvlékacím teplákům i něco „nahoru“. Všechny naše dosavadní střihy na softshellky jsou spíše užšího střihu, aby byly elegantní :-), takže bylo potřeba ušít něco širšího a pohodlného. Zrodil se tedy tento střih na širší softshellové kalhoty EASY.

Nesou označení EASY, protože se řadí k extra jednoduchým střihům, vhodným pro úplné začátečníky. Vynechala jsem u těchto kalhot boční švy, takže pokud nebudete všívat kapsy, bude se váš střih na kalhoty skládat jen z jednoho dílu. Přední a zadní nohavice, která je vcelku.

V pase je náplet s gumou a nohavice jsou zakončené jen zahnutím s navlečenou gumičkou. Takže za hodinku (dvě :-)) máte hotovo i s lepením střihu. 😉

Kalhoty můžete doplnit i o jednoduchou kapsu v ploše. Nemáme zde boční šev, abychom do něj všili kapsu, tak je kapsa řešena jednoduchým prostřihem a našitím kapsového váčku.

Kalhoty jsou širší, takže se pod ně pohodlně vejde ještě další vrstva oblečení. Můžete je ušít se všech druhů softshellu i jiných funkčních materiálů a využít je od jara až do zimy. Gumička v nohavicích nedovolí, aby dítě tahalo nohavice kalhot po zemi, i když je uděláte o trochu delší. Kalhoty díky tomu mohou sloužit více let a vy budete mít radost, jak se vaše vynaložené úsilí zúročilo.

Věřím, že se vám tento střih a kalhoty podle něj ušité, bude hodit stejně jako nám. My testujeme už od prosince a nedám na ně dopustit.:-)

Kdo nezaváhá, může tento nový střih koupit až do neděle 3.3.2019 za výhodnou zaváděcí cenu. 

V e-shopu najdete kalhoty tady >>

Bude se vám střih hodit? Co nosí vaše děti na jaře nejvíc? Podělte se s námi v komentářích.

Mějte krásné dny a šijte s námi.

Bára

Bára (mamas)
Spoluzakladatelka projektu Šijte s námi. Žena, kterou baví život, máma dvou báječných dětí, manželka skvělého muže. Spolu s Dášou svým tvořením, psaním podrobných návodů a sdílením zkušeností motivuje ostatní ženy a dodává jím odvahu pustit se do věcí, o kterých neměly tušení, že by je mohly zvládnout.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů

  • Střihy a návody v e-shopu
  • Rubriky
  • Co nás baví…

    Učit vás nové věci:

    průvodce švydlenky začátečnice

    Látky nás baví nakupovat tady:

    mamtex.cz

  • Nejnovější komentáře
  • Nejnovější příspěvky
  • Archivy
  • Jsme na facebooku
  • KDE RÁDY NAKUPUJEME!

    Vše z galanterie tady:

    Stoklasa


    A když se nám nechce šít :-), tak tady:

    Tchibo

  • Kde utrácíme, protože si nemůžeme pomoct :-)

    Za galanterii tady:


    Za pěkné věci tady:

  • Inspirace, co je potřeba dětem ušít je třeba tady: :-)