Tipy na dárky – šicí i nešicí

Aktualizace 12.12.2016

Chtěly jsme pro Vás i letos sepsat článek s tipy na vánoční dárky, ale když jsme projížděly ten loňský, zjistily jsme, že by byl téměř stejný a tak jsme se rozhodly ho jen zaktualizovat. 🙂 Čtěte, nechejte se inspirovat a darujte radost!


10.12.2016

Na adventním věnci už jsme v neděli zapálili druhou svíčku, někde už začíná vonět cukroví a v nejzastrčenější skříni čekají balíčky na své zabalení. Ale možná v ní stále některé chybí, protože nevíte pro co se rozhodnout. A tak jsme tady my a náš seznam tipů na všední i nevšední vánoční dárky nejen pro Vaše milé, ale hlavně pro Vás.

Tipy na dárky_t

Než se k tomu dostaneme, chci se s vámi podělit o malou událost z minulého týdne. Přišel mi mail od mé milé švagrové s pozdravem z předvánoční Budapešti a s dotazem, zda si taky užíváme adventní čas. Já jsem se jen pousmála a napsala ji toto:
„Vy provokatéři jedni…. :-)) Taky se máme vánočně… po práci jsem vyzvedla děti, které se už v autě stihly porvat, pak jsem vyžehlila dva koše prádla, neb si něktří členové rodiny stěžovali, že už nemají co na sebe, pověsila další pračku, aby koše s prádlem na žehlení nezůstaly chvilku prázdné, na večeři uvařila krupici a teď zbitá přemýšlím, do čeho se dát. :-))“
Pak jsem se na chvíli zamyslela a pokračovala v psaní:
„Ale mohla bych se na to podívat i jinak… Děti se cestou ze školy hádaly, ale co se škádlívá, to se rádo mívá, odpoledne jsem s dětmi skoukla pěkný film, sice u žehlení, ale aspoň bude mít můj milovaný mužíček ráno co na sebe, v chodbě visí vyprané prádlo a provonělo celý barák a večer jsme si dali společnou, dle dětí luxusní večeři – krupici. Teď už mou večerní chvilku klidu narušuje jen občasná návštěva našeho malého nočního běse. :-)))
Vše je o úhlu pohledu… takže ano, ladíme se vánočně! :-)“

Cítíte ten rozdíl, jak lze stejné události jednoho dne popsat odlišně. Možná v těchto dnech zažíváte podobné chvilky jako já a nemáte vždy sílu, se na věci podívat jinak. Ani já ji vždy nemám, ale učím se, jak ji mít co nejvíce. A k tomuto umění, vnímat život a vše co přináší, jinýma očima, mi pomáhá nejeden z dárků, které Vám níže doporučujeme. Dopřejte radost hlavně sami sobě!

Tak jdeme na to.

 1. Švadlenky jistě ocení cokoliv, co se jim hodí při šití. Inspiraci najdete v našem loňském článku: „10 věcí, které by neměly chybět ve výbavě žádné švadlenky„.

001DSC_4418

2. Sháníte-li něco pro sebe, svou kamarádku, maminku, sestru nebo dceru, pak Vám doporučujeme hned tři knihy:

Knihu Alice Kirš 17 tváří ženy. Alice svůj životní příběh rozdělila do 17 kapitol, do 17 životních rolí, ve kterých se najde nejedna z nás. Naleznete v ní spoustu inspirace i uvědomění.

17tvari_zeny

Více o knize zde  >>

A pokud chcete něco pro sebe i svého partnera, tak se mrkněte i na Ájiny magické okamžiky. 😉

Dále knihu Učebnice sebelásky. Kniha, která se zabývá dobrým vztahem k sobě sama, uznáním a respektem k sobě, svým schopnostem a potřebám, zkrátka sebeláskou.

Ucebnice sebelásky

Více o knize zde >>

A do třetice knihu Mirandy Gray Cyklická žena. Pokud vám byl menstruační cyklus doposud jen na obtíž a chtěly jste se ho zbavit, po přečtení knihy Mirandy Gray Cyklická žena radikálně změníte názor a začnete si svůj cyklus užívat.

cyklicka zena_u

Více o knize zde >>

3. Ještě jednu knihu tady máme, tentokrát pro muže. Je to kniha Dany-Sofie Šlancarové a Erika Huttera Návod na ženy aneb průvodce moderního muže po nevyzpytatelném světě žen.

Navod na zeny

Více o knize zde >>

4. Pokud chcete dopřát pohodu celé rodině, pak doporučujeme dárkový poukaz na kurz Výchova nevýchovou. Darujte kurz jiným nebo jej dopřejte sobě.

neváchova

Více o kurzu zde >>

5. Trocha kultury. Ve vašem okolí jistě najdete kulturní vyžití – divadlo, kino. Vytvořte dárek, kde si užijete společné rodinné chvilky i nové zážitky.  Pro všechny z okolí Brna máme tip na Národní divadlo Brno. Z nabídky činohry, baletu či operu jistě vyberete. Velkým zážitkem pro malé návštěvníky je představení Louskáček.

louskáček

6. Trocha vědění. Něco prozkoumat, něco se naučit, prostě něco zažít – darujte poukaz na vstup do vědeckého parku! Máme tip na vědecký park VIDA v Brně a Techmania Science Center v Plzni. Oba nabízejí dárkové poukazy pro rodiny i jednotlivce.

vida

7. Darujte hvězdnou oblohu. Hvězdárny nabízejí mnoho zajímavých pořadů pro celou rodinu a umožňují nákup např. volných vstupenek. Osobně doporučujeme Hvězdárnu a planetárium Brno. Navštěvujeme dětské pořady, které jsou poučné i pro dospělé.

hvězdy

8. A na závěr tady pro Vás máme dárkové poukazy na naše návody. Darujte 3, 5 nebo 10 mamas návodů. Udělejte sobě nebo jiným radost a zároveň ušetřete.

12


Vybrali jste některý z našich tipů pro někoho milého nebo pro sebe? Přidejte v komentářích i Vaše tipy!

Děkujeme, že jste s námi a přejeme pohodový adventní čas.

Bára & Dáša

PS: Některé z výše uvedených odkazů patří mezi sponzorované. Nakoupíte-li jejich prostřednictvím, nebude Vás to stát ani korunu navíc, ale podpoříte náš projekt šijte s námi. Děkujeme.

Bára & Dáša_mamas
Zakladatelky projektu Šijte s námi. Svým tvořením, psaním podrobných návodů a sdílením zkušeností motivuje ostatní ženy a dodává jím odvahu pustit se do věcí, o kterých neměly tušení, že by je mohly zvládnou.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů