Dámské úpletové šaty – nový fotonávod a střih mamas

Mám radost, že vám mohou představit náš nový fotonávod a střih. Je to totiž kousek určený pro nás, pro ženy. Jedná se o jednoduché úpletové šaty. Pohodlný a praktický kousek, který by neměl chybět v žádné skříni.

Foto by Nela 🙂

Šaty jsou jednoduché na ušití. Mají přinechaný rukávek, zakončený zahnutým lemem, řasení ve výstřihu a na sukni. Ve sníženém pase je tunýlek pro navlečení pásku. Díky sníženému pasu, se můžou šaty trochu podkasat a schová se tak bříško i se třemi zmrzlinami.:-)

Střih můžete použít i na ušití jednoduchého trička nebo naopak prodloužit a ušít si dlouhé přiléhavé šaty. Sukýnka, která se našívá, nám však dává možnost vytvářet stále nové kousky. Místo řasení, můžete na sukni udělat sklady nebo přidat k šatům boční kapsy. Můžete kombinovat látky, ať už na sukni nebo třeba jen na pásku, tunýlku nebo lemu rukávů. Z jednoho střihu tak vykouzlíte mnoho variant šatů a vlastně i triček.

Místo řasení jsou u sukně použity sklady.

Střih je rozkreslen do šesti velikostí 36 až 46. Přikládám i tabulku velikostí, ať máte představu, jak se tam vejdete.:-)

Střih je určen pro pružné látky a možná si říkáte, že bez overlocku to nezvládnete. Tak já vám říkám, že zvládnete. Většina švů i v postupu je šitá na klasickém rovnostehu s použitím pružného švu nebo drobného cik cak stehu, který má i základní šicí stroj. (S oblibou jsem na mém původním základním Singru, kde nešla regulovat šířka stehu, k tomuto účelu používala steh na knoflíkovou díku.;-) ) Začišťovat hrany úpletu nemusíte, takže pokud nemáte overlock, prostě to neděláte.

Jeden z nejtěžších úkolů, který vás při šití čeká je vybrat tu správnou látku. Látka na tyhle moje šatky je od Melluzínky a musela jsem se hodně ovládat, abych si nemusela šít desatery šaty. 🙂 Jedny tmavěmodré mi visí ve skříni, pruhované mám rozešité a na poličce čeká ještě jedna krásná látečka od Mellu.:-)

Střih s návodem najdete samozřejmě v našem obchůdku anebo si jej můžete vložit do košíku rovnou tady:

Do pátku 11.7.2017 střih a návod na šaty pořídíte za zvýhodněnou cenu 96,-Kč, tedy s 20% slevou.

Věříme, že si šití s námi, tentokrát pro sebe, užijete a hlavně pak pořádně využijete své nové kousky v šatníku. Budete-li mít chuť, přidejte fotky do galeriie.

Užívejte léta a šijte s námi, ať můžete šít doma sami.;-)

Bára



 

Bára (mamas)
Spoluzakladatelka projektu Šijte s námi. Žena, kterou baví život, máma dvou báječných dětí, manželka skvělého muže. Spolu s Dášou svým tvořením, psaním podrobných návodů a sdílením zkušeností motivuje ostatní ženy a dodává jím odvahu pustit se do věcí, o kterých neměly tušení, že by je mohly zvládnout.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů