Co do adventního kalendáře?

Tento článek píši na poslední chvíli, ale snad bude pro některé inspirací nebo nápadem pro příští rok. Ke článku z minulého týdne, nám v komentáři přišel dotaz, čím plníme. Ptala se Adéla, která také napsala, že ona bude plnit sušeným ovocem.  Shodou okolností jsme se o víkendu viděly s Barčou a toto téma také padlo na přetřes. Přišlo mi škoda napsat to jen do komentáře, proto tedy tento krátký článek.

V minulých letech jsem plnila sladkostmi. Měla jsem představu, že to je samozřejmé, že kalendář má být plný čokoládek a lízátek. U nás však sladkosti moc nefrčí. Máme zásuvku plnou sladkostí, které dostáváme hlavně od babiček :o). Loni to dopadlo tak, že jsem vybrala sladkosti ze zásuvky a naplnila kalendář. Vanda se každý den těšila, co tam bude, ale sladkosti odkládala do košíčku. Snědla jich jen pár. Já je poté vrátilo do zásuvky. Jsem ráda, že Vanda nemá potřebu čokolády, ale nechci ji ochudit o překvapení kalendáře.

Naštěstí, dnes už v obchodech kromě čokoládových kalendářů najdete spoustu i nejedlých kalendářů pro děti i dospělé. Viděla jsem pivní a čajový kalendář. V drogerii kalendář s dekorativní kosmetikou a mini baleními krémů. Pro děti jsou kalendáře od firem Lego, Barbie, Schleich. Pro slečny kalendáře tvoření prstýnků, náramků. Co mají všechny tyto kalendáře společné? Jsou dražší a jsou už zabalené v okýnkách. Je škoda je rozbalit a naplnit ty naše ušité :o).

Jak jsem to tedy letos vyřešila? Trochu jsem zapřemýšlela nad tím, co Vandě dělá radost a tak jsem měla tři nápady na náplň.

  1. Kosmetika – „malovátka“ na obličej, laky na nehty, sponky a gumičky do vlasů. Vandina radost z 24 různých laků na nehty by byla nepopsatelná, ale tatínkův hněv by nebyl o nic menší, proto jsem tuto variantu zavrhla.
  2. Lego – koupit krabičku Lega Friends za cca 350 Kč a to rozdělit podle návodu na skládání do okýnek.
  3. Puzzle – koupit nebo nechat vyrobit puzzle. Každý den skládat po jedné nebo několika kostičkách.

K poslední náplni mě inspiroval adventní kalendář, který jsem si koupila v nakladatelství UMÚN. Jedná se o puzzle, v každém okýnku je jedna kostička. Až se složí celý obrázek, přijde Ježíšek.

U nás tedy bude v adventním kalendáři LEGO Friends – Terénní vůz v zimním středisku. Ráda bych vám napsala, že už mám všechno nachytané, ale zítra čekám doručení objednaného balíčku. Zřejmě budu chystat ve čtvrtek večer :o). Mám představu dát do prvního okýnka návod do posledního figurku. Mezi to rozdělím kostičky, aby šlo sestavit auto a ostatní doplňky.

A co letos ukrývá váš adventní kalendář? Něco k jídlu, kráse nebo ke hraní? A připravujete kalendáře i pro dospělé nebo jen děti? Budeme se těšit na vaše komentáře.

Krásné adventní dny.

Dáša

Dáša (mamas)
Spoluzakladatelka projektu Šijte s námi. Žena, která si jde za svými sny. Máma dvou báječných dětí, partnerka skvělého muže. Spolu s Bárou svým tvořením, psaním podrobných návodů a sdílením zkušeností motivuje ostatní ženy a dodává jím odvahu pustit se do věcí, o kterých neměly tušení, že by je mohly zvládnou.
Komentáře
  1. Veronika napsal:

    Zdravím, letos moje děti ( 9 a 13) najdou šifrovací adventní kalendář, aby zaměstnaly mozek :D. A i něco na zub, ze zdravé výživy raději… A „svým“ dětičkám ve školce s kolegyní připravujeme kalendář s adventním čajíkem od Sonnentoru, nějakou zdravou mlskou a hlavně zábavným úkolkem a drobnou omalovánkou 🙂

    • Bára (mamas) napsal:

      Díky za skvělé tipy Veroniko. Neměla byste prosím odkaz na nějaký zdroj šifrovacího kalendáře? Nebo vymýšlíte vlastní šifry? Já jsem minulý rok dětem (loni 9 a 12) přidávala k dobrůtkám drobné úkoly typu „Udělej dobrý skutek a napiš mi o tom.“ nebo „Napiš mi, co skvělého jsi včera zažil?.“, ale moc ochoty ke spolupráci ze strany dětí jsem nezaznamenala.:-) Třeba by je šifry chytly více.:-) Pěkné dny a díky. Bára

      • Veronika napsal:

        Tak na vymýšlení šifer bohužel můj mozek nestačí 🙈😁 Objevila jsem jeden loňský na http://www.cryptomania.cz, možná že letos vymyslí nový… A další jsem objevila na blogu Zlesa. Zkuste, myslím, že vůbec nevadí, že nejsou letošní 😁Veronika

  2. Hanka Š. napsal:

    Lego je super náplň do kalendáře. U nás byl takto naplněný tři roky po sobě. Máme tři děvčata a mají společný kalendář.
    První rok jsem každé koupila malý Lego sáček s úkrytem pro zvířátko. Rozdělila jsem podle návodu dílky tak jak šly za sebou a nechala je, ať si každá uhodne který dílek patří jí a zkusí si složit svoje Lego bez návodu. Vznikly super úkryty. Návod našly až na vánočním stromečku jako ozdoby.
    Další dva roky dostaly větší Lego a protože netušily co, tak se dohadovaly čí je který dílek. Až asi za týden jim došlo, že mají jednu společnou věc a teprve tehdy dostaly návod. Moc se jim to tehdy líbilo.

  3. Bára (mamas) napsal:

    Holky, tak já jdu letos taky do toho lega. U nás totiž sladkosti frčí o 106 a nechci to podporovat, zvlášť když kolem Vánoc bude sladkého i tak dost. Dnes mi dorazily krabičky s legem – holčičí Dášou zmiňované auto lego friends a klukům se dají sehnat auta z řady lego speed. Cena stejná a počet dílků téměř shodný. U nás lego frčí a vždy měli jen sladký advenťák, tak budou asi koukat, ale říkám si, abych si tu laťku letos nenastavila moc vysoko. 🙂 Ještě mě napadlo udělat mapu s pokladem (nebo nějaký vzkaz), nastříhat ji na kousky a postupně dávkovat. Až s posledním dílkem by zjistili, kde je poklad. Tak třeba to někoho inspiruje a já to zkusím příští rok.:-)

  4. Kamila napsal:

    U nás sladkosti též moc nejedou. Již třetím rokem to řešíme legem po částech + sem tam zlatý penízek (ale na ten se syn jen koukne a nechá ho tom), větrový bombonek (syn miluje), 1 – 2 tyčinky kaštanů. Dcera je nadšená z nových gumiček do vlasů, laků na nehty (tatínek též nesnáší), zápisníčku s obrázkem, knížky ( kupuji vše v průběhu roku, když se mi naskytne nějaký zajímavý kup). Děti se vždycky moc těší … možná více než na Ježíška … přeci jen, každý den je nějaké překvapení :o)

    • Bára (mamas) napsal:

      Kamčo, skvělá inspirace, díky, ale napadá mě, jak velký doma máte adventní kalendář, že se tam vejde kniha? Nebo někam vážete různě velké pytlíky?

      • Klára O. napsal:

        I já občas chci dětem dát něco, co se do kalendáře nevejde (máme papírový, do některých dnů se nevejde ani lízátko) a řeším to tak, že tam děti najdou jen vzkaz: Milí kloučkové! Dnešní překvapení se sem nevešlo. Maminka je má někde schované, Stačí si o ně říct. — A děti jsou pochopitelně rády, když se to tam nevejde, protože dostanou něco většího = pravděpodobně něco lepšího.
        Letos jsem sladkosti prostřídala bludišti vytištěnými z netu (dokonce ve tvaru stromečku, http://hereandabove.com/maze/mazetree.form.html, když si s tím člověk trochu pohraje, dostane přesně akorátní obtížnost pro svou ratolest), vystřiženými a poskládanými do nejmenší možné placičky/ruličky. Naše děti to mají rády, není to nezdravé a navíc je to za hubičku.

  5. Adéla Procházková napsal:

    Jéé, díky za článek, který je mi i odpovědí na koment v předchozím článku 🙂 Já už jsem loni koupila mamce čajový kaledář od Sonnentoru a sama jsem ho taky dostala, letos čeká na manžela (jsem čajoví) a také jsem zvažovala koupi adv. kalendáře od Playmobilu, u nás je tato stavebnice oblíbená. Letos zůstávám u toho suš. ovoce, protože u nás taky sladkosti úplně nejedou, tedy trochu to omezujeme a taktéž máme plný košík od babiček atp. Děkuji za tipy na další rok 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů

  • Střihy a návody v e-shopu
  • Rubriky
  • Co nás baví…

    Učit vás nové věci:

    průvodce švydlenky začátečnice

    Látky nás baví nakupovat tady:

    mamtex.cz

  • Nejnovější komentáře
  • Nejnovější příspěvky
  • Archivy
  • Jsme na facebooku
  • KDE RÁDY NAKUPUJEME!

    Vše z galanterie tady:

    Stoklasa


    A když se nám nechce šít :-), tak tady:

    Tchibo

  • Kde utrácíme, protože si nemůžeme pomoct :-)

    Za galanterii tady:


    Za pěkné věci tady:

  • Inspirace, co je potřeba dětem ušít je třeba tady: :-)